TENTOONSTELLING EN ACTIVITEITEN

TENTOONSTELLING

ZELFPORTRET THERESE

KINDERSPEL!

t/m 27 november


De tentoonstelling Kinderspel! sluit aan op de tientallen Delfts blauwe tegeltjes langs de spltrap naar de zolder van het museum. Niet alleen in het museum, maar ook in de gracht vóór het museum komen kinderspelen aan bod. Daar kunnen kinderen op de museumboot spelletjes doen en zelf een eigen tegeltje met een spelletje ontwerpen. 

 

Kinderspelletjes waren een geliefd onderwerp op Delfts blauwe tegeltjes. Op de meeste tegeltjes zie je kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar.  Veel spelletjes worden nog steeds gespeeld, zoals knikkeren, schaatsen, steltlopen, schommelen en touwtjespringen. Maar wil je weten hoe je moet hoepelen, koten, negenkuilen of tiepelen, kom dan naar de Museumboot. En in het museum kun je de echte tegeltjes bekijken.

Lees hier meer over de tentoonstelling.

ACTIVITEITEN

KIND LAAT RESULTAAT KINDERWORKSHOP ZIEN

Portretwedstrijd


Naar aanleiding van de tentoonstelling van portrettiste Thérèse Schwartze kon men een portret insturen van een bekende Nederlander. Wij mochten maar liefst meer dan 50 inzendingen ontvangen! Een selectie was t/m 24 juli tentoongesteld in het museum. Het overzicht van de winnaars kan hier nog worden bekeken.

KIND LAAT RESULTAAT KINDERWORKSHOP ZIEN

Kinderworkshops

"Bij Tetar op Zolder"


De maandelijkse kinderworkshops zijn tijdelijk stopgezet. 


Elke eerste zondag van de maand kun je zelf ervaren hoe het is om kunstenaar te zijn! Tussen 14.00 en 16.00 uur is er op de spannende museumzolder van Museum Paul Tetar van Elven een creatieve workshop. Je kunt kiezen tussen het versieren van het Chocolademeisje, dat Paul Tetar kopieerde naar de schilder Liotard, of Pop van Marietje, het nichtje van Paul. Je kunt ook nog kiezen voor een portret van Rembrandt!

EDUCATIE

ZELF VERF MAKEN

Leerlingenbezoek


Kom met uw leerlingen op bezoek bij de kunstenaar Paul Tetar en ervaar hoe het leven was in de negentiende eeuw. Leerlingen tot en met 18 jaar hebben gratis toegang. U kunt ons zelfstandig bezoeken, een reguliere rondleiding boeken of een museumles volgen. In alle gevallen is van tevoren reserveren verplicht.
Het huis en collectie vormen de basis van een uitgebreid educatief aanbod. Wilt u meer informatie, download dan onze digitale brochure. En wilt u een programma op maat, neem contact met ons op.