TENTOONSTELLING EN ACTIVITEITEN

TENTOONSTELLING

ZELFPORTRET THERESE

Thérèse Schwartze


(Deze tentoonstelling is inmiddels voorbij. Binnenkort volgt informatie over een nieuwe tentoonstelling)


De Amsterdamse schilderes Thérèse Schwartze (1851-1918) was tijdens haar leven een gevierd portrettiste die een groot talent en technische vaardigheid koppelde aan een buitengewoon zakelijk inzicht. Zij wist de negentiende-eeuwse beau monde en het
koningshuis met on-Nederlandse allure in beeld te brengen en verdiende daar
miljoenen mee. Ook internationaal vestigde zij haar reputatie met talloze tentoonstellingen en opdrachten in heel Europa en de Verenigde Staten.


In het museum waren ruim 50 originele werken van Schwartze te zien uit museale en particuliere collecties, waaronder nooit eerder tentoongestelde schilderijen en tekeningen.


Tijdens de tentoonstelling waren er speciale activiteiten, zoals een rondleiding buiten sluitingstijd en een Thérèse-arrangement.

ACTIVITEITEN

KIND LAAT RESULTAAT KINDERWORKSHOP ZIEN

Portretwedstrijd


Naar aanleiding van de tentoonstelling van portrettiste Thérèse Schwartze kon men een portret insturen van een bekende Nederlander. Wij mochten maar liefst 23 inzendingen ontvangen! Alle inzenders mogen binnenkort hun werk tentoonstellen in het museum. Voor een overzicht van alle portretten, klik hier.

KIND LAAT RESULTAAT KINDERWORKSHOP ZIEN

Kinderworkshops

"Bij Tetar op Zolder"


De maandelijkse kinderworkshops zijn tijdelijk stopgezet. 


Elke eerste zondag van de maand kun je zelf ervaren hoe het is om kunstenaar te zijn! Tussen 14.00 en 16.00 uur is er op de spannende museumzolder van Museum Paul Tetar van Elven een creatieve workshop. Je kunt kiezen tussen het versieren van het Chocolademeisje, dat Paul Tetar kopieerde naar de schilder Liotard, of Pop van Marietje, het nichtje van Paul. Je kunt ook nog kiezen voor een portret van Rembrandt!

EDUCATIE

ZELF VERF MAKEN

Leerlingenbezoek


Kom met uw leerlingen op bezoek bij de kunstenaar Paul Tetar en ervaar hoe het leven was in de negentiende eeuw. Leerlingen tot en met 18 jaar hebben gratis toegang. U kunt ons zelfstandig bezoeken, een reguliere rondleiding boeken of een museumles volgen. In alle gevallen is van tevoren reserveren verplicht.
Het huis en collectie vormen de basis van een uitgebreid educatief aanbod. Wilt u meer informatie, download dan onze digitale brochure. En wilt u een programma op maat, neem contact met ons op.