TENTOONSTELLING EN ACTIVITEITEN

TENTOONSTELLING

Familieportret

FAMILIEPORTRET

t/m 4 juni


Het 'Paul Tetar van Elvenjaar' begint met de tentoonstelling FAMILIEPORTRET. In de tentoonstelling maakt u kennis met Paul en de leden van zijn familie, van wie velen, ook vóór hem, het artistieke pad bewandelden. De meeste portretten – schilderijen, tekeningen, foto’s - behoren tot de eigen collectie, enkele werden voor het eerst uit het depot tevoorschijn gehaald. Onderzoek naar de diverse familieleden leverde verrassende vondsten op bij verre verwanten en in andere collecties.

Lees HIER meer over alle activiteiten tijdens de tentoonstelling.

ZELFPORTRET THERESE

DE VALSE VERMEER

t/m  juni


In het kader van het Vermeerjaar heeft ons museum de meest beroemde vervalsing aller tijden in bruikleen gekregen uit het Depot Boijmans van Beuningen: De Emmaüsgangers van Han van Meegeren.

Het schilderij wordt getoond in samenhang met de kopieën naar oude meesters van Paul Tetar van Elven. Dit om het verschil tussen kopiëren en vervalsen duidelijk te maken.


Naast de Emmaüsgangers is een nog niet eerder geëxposeerd werk van Van Meegeren te zien uit het bezit van de Fundatie van Renswoude. Dit werk, dat hij niet heeft voltooid, betreft een bijbelse voorstelling.

Lees HIER meer over alle activiteiten tijdens de tentoonstelling.

ACTIVITEITEN

KIND LAAT RESULTAAT KINDERWORKSHOP ZIEN

Kinderworkshops

"Bij Tetar op Zolder"


Elke eerste zondag van de maand kun je zelf ervaren hoe het is om kunstenaar te zijn! Tussen 14.00 en 16.00 uur is er op de museumzolder van Museum Paul Tetar van Elven een creatieve workshop. Dit jaar staan de workshops in het teken van de tentoonstelling FAMILIEPORTRET.


Voor meer informatie en aanmelden zie HIER.


De toegang is € 5,-. Maximum aantal kinderen (van 6 tot 12 jaar) is 8. 

EDUCATIE

ZELF VERF MAKEN

Leerlingenbezoek


Kom met uw leerlingen op bezoek bij de kunstenaar Paul Tetar en ervaar hoe het leven was in de negentiende eeuw. Leerlingen tot en met 18 jaar hebben gratis toegang. U kunt ons zelfstandig bezoeken, een reguliere rondleiding boeken of een museumles volgen. In alle gevallen is van tevoren reserveren verplicht.
Het huis en collectie vormen de basis van een uitgebreid educatief aanbod. Wilt u meer informatie, download dan onze digitale brochure. En wilt u een programma op maat, neem contact met ons op.


In het kader van DE VALSE VERMEER  worden scholen uit Delft uitgenodigd om deel te nemen aan een gratis museumles over het thema "Vervalsen of kopiëren".