SPECIALE ACTIVITEIT

THÉRÈSE SCHWARTZE

PORTRETTENWEDSTRIJD

Thérèse Schwartze was de meest succesvolle kunstenares van de 19e eeuw. Met haar charmes en talent wist zij veel belangrijke opdrachtgevers te werven, waaronder het Nederlandse koningshuis. Haar portretten maakte zij in olieverf, pastel of houtskool en zij paste haar stijl aan naar de smaak van de klant. Van impressionistisch tot klassiek, wat de klant maar wilde!


Wilt u ook in de voetsporen treden van deze succesvolle portrettiste? Doe dan mee aan de PORTRETTENWEDSTRIJD. Kies een Bekende Nederlander en bedenk zelf in wat voor artistieke stijl u deze persoon zou portretteren. Maak een portret in olieverf, pastel of houtskool (andere materialen mogen ook) in een stijl die u bij de gekozen BN-er vindt passen. Alles is mogelijk, zolang de afmetingen niet groter zijn dan 50 x 70 centimeter.

 

Maak voor 1 april een foto van uw werk en mail het naar tetar@hetnet.nl. Wie weet wordt u uitgenodigd om uw werk te laten zien in het museum in de vorm van een kleine tentoonstelling. Deze tentoonstelling zal plaatsvinden na de Schwartze-tentoonstelling, die hoogstwaarschijnlijk zal worden verlengd.

 

Wij zien uw werk graag tegemoet.


Voorwaarden

  • Stuur voor 1 april 2022 een foto van uw werk naar tetar@hetnet.nl;
  • Maak een portret van een Bekende Nederlander;
  • Maak het portret in olieverf, pastel of houtshool;
  • Zorg dat het portret niet groter is dan 50 x 70 centimeter.